Breaking News

Veiligheid voor het online gokken

Wie gaat gokken op het internet heeft te maken met betalingen, betalingen moeten veilig gebeuren om uw privacy en uw financieel vermogen te waarborgen.

Door het online gokken is ook het aantal misdrijven op internet flink gestegen, vooral de begin jaren van het internet, het gokken en het online betalen is criminaliteit flink gestegen, dit was ook omdat websites slechter beveiligd waren, de afgelopen jaren is er ontzettend veel geïnvesteerd in het veiligheid op internet, niet alleen door grote bedrijven maar ook overheden waaronder Amerika en de Europese Unie, reden hiervoor was dat banken het internet bankieren gingen introduceren.

Inmiddels zijn er vele organisaties die het toelaten om online betalingen te verrichten zoals IDeal en Paypal, dit gebeurt tegenwoordig allemaal veilig. Veiligheid speelt niet alleen een rol bij betalingen maar ook bij uw persoonlijke gegevens zoals uw adres, uw huisnummer, uw banknummer, uw telefoonnummer en misschien wel uw persoonlijke situatie zoals kinderen. Veiligheid op het internet is bijna onmogelijk want wanneer criminelen iets willen lukt het ze vaak ook, helaas voor justitie is niet alles te achterhalen en het probleem dat niet iedere internet provider wilt mee werken met het doorgeven van bijvoorbeeld IP nummers.

We hebben het nu over veiligheid voor uw gegevens maar kijk naar aanbieders van online goksites, ook zij zijn prooi van een slecht beveiligde internet website en scripts. De afgelopen jaren was dit ook een gevreesde actie die verwacht kon worden, gokkasten zo manipuleren dat ze u een groot bedrag gaan uitbetalen; tegenwoordig weten wij wel beter en is dit bijna onmogelijk. Vroeger werd alles handmatig gedaan en ook betalingen konden zo bekeken worden, grote bedragen konden hiermee getraceerd worden en criminelen konden zo ook worden opgepakt, tot op de dag van vandaag is een hoop geautomatiseerd maar zullen grote bedragen die bijna onmogelijk zijn handmatig worden gekeurd en eventueel worden uitbetaald, dit om fraude te voorkomen.

Gokkasten zijn allang geen doelwit meer voor criminelen, de beveiliging is scherp en hier zit ook geen handelmeer in, het hacken van banksystemen gebeurt nog wel maar tegenwoordig is alles online te achterhalen, zelfs waar u nu zit.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *