Breaking News

Video spellen op een automaat

Video poker is een combinatie van twee spellen, namelijk poker enerzijds en het spelen op een fruitautomaat anderzijds. Deze twee spellen verschillen enigszins van elkaar. Het spelen op een fruitmachine is puur een kansspel, waarbij geluk voor het grootste deel de kans op een winstuitkering bepaalt. Een speler drukt op de knop van de machine, de rollen met symbolen beginnen te draaien en de speler hoopt dat het geluk aan zijn zijde is. Wanneer de machine tot stilstand komt, levert een juiste combinatie van symbolen de speler geld op.

Bij poker speelt geluk weliswaar een rol, maar het is niet het enige element dat de kans op winst bepaalt. Ook de kundigheid van de speler speelt hierbij namelijk een rol. Door strategisch te spelen kan een speler zijn winstkans vergroten. Bij de meest gespeelde variant van poker, Texas Hold’em, kunnen maximaal negen spelers deelnemen. Het is dan de bedoeling om andere spelers weg te spelen en zo hun geld te winnen.

Video poker is zowel gratis als betaald te spelen. Bij een gratis spel speelt u tegen de computer. Het spelen van video poker heeft veel weg van het spelen op een fruitautomaat. In tegenstelling tot het originele pokerspel, heeft video poker namelijk niets te maken met de kunde van de speler. Het is een kansspel, net als het spelen op een fruitautomaat. Bij een standaard fruitautomaat gaat het erom een juiste combinatie van fruitsymbolen te vormen. Ook bij video poker is het de bedoeling een juiste combinatie te verzamelen, alleen gaat het in dit geval om een combinatie van kaarten uit het pokerspel in plaats van om fruitsymbolen. De waarde van de kaarten is daarbij gelijk aan het originele pokerspel. Ook het delen van de kaarten gaat op de zelfde manier als bij het normale poker.

Er zijn verschillende varianten van video poker. De meest gespeelde varianten zijn ‘Jack or better’, ‘Deuces Wild’, ‘Joker Wild’ en ‘All American’. Er gelden echter altijd enkele basisregels. Elke speler krijgt willekeurig vijf kaarten van de machine. Ook krijgt elke speler één keer de kans om zijn kaarten te wisselen. Het aantal kaarten dat wordt gewisseld, mag de speler naar eigen inzicht bepalen. Het is de bedoeling om een combinatie van zo hoog mogelijke kaarten te maken. Wanneer de combinatie hoog genoeg is (de benodigde hoogte is afhankelijk van de gespeelde variant), dan heeft u gewonnen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *